Ce este economia socială?

Economia socială este parte a sectorului economic, organizată independent de sectorul public, dezvoltată pentru interesul general al comunității, creșterea gradului de ocupare a persoanelor vulnerabile și producerea de bunuri și/sau prestarea de servicii. Economia socială contribuie la consolidarea coeziunii sociale, dezvoltarea comunității locale, crearea de locuri de muncă, implicarea persoanelor vulnerabile în activități economice facilitând accesul acestora la resursele și serviciile comunității.

Mai mult »

Cum mă implic în ES?

Economia socială, parte integrantă a oricărei economii, nu este incă suficient exploatată la noi in țară. Imi pasă? Atunci pot să mă implic in ES dacă am o idee de afacere cu un plan bine definit, creez o entitate economică unde, printre angajati o să integrez si persoane vulnerabile. Odată afacerea rodată, in planul de dezvoltare si extindere a entității nou create voi include si persoane vulnerabile. Sau daca am o afacere pot avea in vedere sa implic persoanele vulnerabile in activitățile acesteia.

Mai mult »

"De la marginalizare la integrare"

Este un proiect european implementat de Klever System în parteneriat cu Fundația Creștină de Caritate “Sf. Nicolae”. Crearea a 6 structuri de ES este unul din obiectivele proiectului, SES-urile activând pe o piață concurențială în domeniul proiectării, consultanței și, respectiv, outsourcing-ului. BKlever este o platformă inovativă multiuser, dezvoltată în cadrul proiectului, dedicată economiei sociale. Este prima platformă care combină activitățile de consiliere/orientare/optimizare pentru persoanele vulnerabile. Acestea vor avea acces la o serie de resurse utile pentru a se dezvolta atât profesional cât ți personal (stima de sine, comunicare, conflicte, etc.)

Mai mult »

Platforma BKlever

Platforma BKlever este o platformă integrată onlilne multiuser dedicata economiei sociale. Prin intermediul platformei BKlever persoanele vulnerabile au posibilitatea de a-și dezvolta/optimiza propria persoană, cu ajutorul specialiștilor/psihologilor care-i vor asista ori de câte ori va fi necesar

Mai mult »

Hai să discutăm!

Forumul de discuții integrat în platformă ne permite să dezbatem teme de interes pentru ES: legislatie, înființarea unui SES, tipuri de SES, probleme întâmpinate și soluții remediale, etc. Înregistreaza-te/Autentifica-te pentru a avea acces la aceste discuții.

Mai mult »

Platforma integrata onlilne
multiuser dedicata economiei socialeConferința de lansare proiect ”De la marginalizare la integrare”

#1Conferința de lansare proiect ”De la marginalizare la integrare”

#3Conferința de lansare proiect ”De la marginalizare la integrare”

#2Conferința de lansare proiect ”De la marginalizare la integrare”

#4